Jedni rezygnują z glutenu z ciekawości, kierowani modą lub żądni nowych doświadczeń. Innych zmusiła do tego choroba – tak jak nas. My poszliśmy jeszcze dalej – wykluczyliśmy też najbardziej uczulające i niszczące jelita substancje:
LAKTOZĘ I KAZEINĘ, CHEMIĘ, CUKIER.
Pierwsze pytanie, kiedy żegnamy się z powszechnie dostępną żywnością, brzmi zwykle: CO JA TERAZ BĘDĘ JADŁ/A? My też je sobie zadaliśmy. Stwierdziliśmy, że wcale nie trzeba rezygnować z ulubionych smaków.
ZAPRASZAMY:
• cierpiących na choroby autoimmunologiczne (np. hashimoto) i inne (np. otyłość), którzy powinni zmienić nawyki żywieniowe
• zdrowych, którzy chcą poeksperymentować w kuchni i odrzucili gluten z wyboru
• niepewnych swych umiejętności kulinarnych i potrafiących gotować
• amatorów zdrowej kuchni i tych, co nie mają na nią czasu
• przeciwników i zwolenników glutenu, laktozy oraz cukru
• pary oraz singli
• starszych i młodych
• oraz wszystkich zainteresowanych.
GWARANTUJEMY:
• wspólne gotowanie w przyjacielskiej atmosferze i dobrą zabawę
• ciekawe informacje o trikach kulinarnych, produktach i potrawach przygotowywanych przez uczestników
• porady, gdzie i jak kupować
• informacje, jak radzić sobie z gotowaniem i brakiem czasu
• grupową degustację przy wspólnym stole
• materiały z przepisami
Cena: 100 zł/os.
Termin: 10 czerwca, 12.00 – 16.00 (w tym 20 minut przerwy)
Zapisy i informacje: Prosimy o wpisywanie się na listę mejlowo: kontakt@domenasmaku.info
lub pod numerem telefonu: 504 166 041
Wpłaty: Prosimy o dokonywanie wpłat po uprzednim wpisaniu się na listę.
Dane do przelewu:
nr konta w mBanku: 44 1140 2004 0000 3202 7673 3004
Rozzi & Łukasz Kwapiś Agency
W temacie przelewu proszę wpisać: warsztaty kulinarne oraz imię i nazwisko uczestnika
Serdecznie zapraszamy
Brak komentarzy til "Warsztaty: kuchnia polska bez glutenu - odwołane"