Wyobraźcie sobie, że macie na podwórku, w szopie, garażu, piwnicy i w domu dziesięć ton dyni. I przyjeżdżają do Was ludzie z okolic i Warszawy podziwiać ten widok. Ale Państwo Agnieszka i Adam hodują dynie od trzech lat nie dla ciekawskich, rzecz jasna, tylko na zarobek. Przy okazji takie wycieczki też im się zdarzają. Mieszkają we wsi Macierzysz, a hodują dynię na własnej plantacji między Ożarowem a Starymi Babicami.
Dostaniecie więc tu, na stoisku 77 pod Halą Mirowską, dynię prosto od plantatorów, a nie od pośredników. Co roku Agnieszka i Adam eksperymentują z nowym gatunkiem. W tym sezonie po raz pierwszy sprzedają dynię makaronową.Śmiało możemy się przyznać, że duży w tym udział Domeny Smaku. Zebraliśmy pestki dyni makaronowej i namówiliśmy Agnieszkę i Adama, by je posadzili. Dostaniecie też u nich cudownie pomarańczową i bardzo mączystą dynię hokkaido, słodki muscat, dynię long, piżmową i zwyczajną. Będą też za namową jednego z klientów, który gotuje w ambasadzie japońskiej, hodować dynię japońską (kabochę).
A na Halloween koniecznie zajrzyjcie do stoiska 77, bo mają tu spory wybór dyni ozdobnej (Różne gatunki dyni na http://domenasmaku.pl/spaghetti-z-dyni-makaronowej-i-eksplozja-granatu).
Jak dojść
Nie sposób nie zauważyć tego stoiska. Kiedy wejdziecie głównym wejściem i przejdziecie już halę, kierujcie się na prawo. Agnieszka i Adam stoją po lewej stronie naprzeciwko stoiska z ziołami i kwiaciarni, obok nich w jednej linii znajdują się jajka. Oprócz dyni nasi hodowcy handlują też artykułami spożywczymi.
Albo druga opcja: idziecie tak jak do budki z drobiem nr 45a. Od niej po lewej macie już Agnieszkę i Adama.
Posty powiązane: Hala Mirowska. Nowe życie zabytku, U Jezusa. Egzotyczne produkty numer 17, Polski drób. Króliki i podroby, numer 45a, Wielki sąd w Klubie Prawnika, Kamienica w kamienicy na rynku, Podlaskie mięso u pana Krzysia, nr 109, Pieczywo i makarony bezglutenowe, nr 49, Warzywa od pana Dionizego. na Kole, Warzywa u Agnieszki i Andrzeja. Na Kole
Brak komentarzy til "Dynia spod Ożarowa, numer 77"